פרחים בפארק פינאקלס, חלק II

אני ממשיכה עם הפרחים שפגשתי בפארק פינאקלס.


הפרח הראשון להיום הוא ה-Pholistoma auritum, ששמו העממי הוא Fiesta Flower – פרח החגיגה. פגשתי אותו בקניון המלכים כמה ימים קודם לכן.


עוד פרח מוכר הוא הקולינסיה שונת-העלים – Collinsia heterophylla – הידועה בתור Chinese Houses. הפעם פגשתי פרט בודד ופחות מרשים…

פגשתי שני מינים של קלרקיה. הראשון הוא Clarkia tembloriensis – קלרקיית טמבלור – מין אנדמי לרכס הרי טמבלור במרכז קליפורניה, האזור בו נמצא פארק פינאקלס. 

הקלרקיה השניה היא Clarkia affinis – שמה העממי הוא Chaparral Clarkia – קלרקיית הצ'פראל, וגם היא אנדמית לקליפורניה. יש לה צבע בורדו ממש נהדר: 

כבר ראיתי כמה וכמה מינים של אריגונום, ממשפחת הארכוביתיים. הפעם פגשתי את  Eriogonum fasciculatum, אריוגונום מאוגד: 


שמו העממי הוא California Buckwheat – כוסמת קליפורנית, כי כוסמת היא הצמח המוכר ביותר מהמשפחה…


למשפחת הארכוביתיים יש פרחים קטנים ולא מרשימים, אבל המקבצים שלהם נחמדים יחד. בתמונה הבאה, למשל, זהו Chorizanthe douglasii – שמו העממי הוא San Benito Spineflower – וגם הוא אנדמי לקליפורניה, למחוז סן בניטו וסביבותיו. 


פגשתי גם אשבל בפארק: זהו Stachys bullata, אפשר לתרגם זאת לאשבל בלוטי – הוא נקרא כך כי יש לו שערות בלוטיות על העלים. 


גם האשבל הזה אנדמי לקליפורניה – לאזורים הקרובים לחוף. מסתבר שפגשתי די הרבה פרחים אנדמיים לקליפורניה! זה בהחלט משמח אותי!

הפרח הבא, לעומת זאת, הוא מאד רחב תפוצה. אפשר למצוא אותו פורח גם בארץ: זו ורוניקת המים – Veronica anagallis-aquatica. הורוניקה הזו נפוצה ברוב העולם, צומחת בשולי פלגים ונחלים. לא ברור מהו תחום התפוצה המקורי שלה – צמחי מים מופצים מאד בקלות על ידי ציפורים נודדות, וגם הורוניקה הזו הופצה. אצלינו, כמובן, היא לא נפוצה – כי אין הרבה פלגים ונחלים שמתאימים לה ולא ייבשו אותם עדיין… 

את הלוענית הקליפורנית – Scrophularia californica – אני כבר מכירה ממקומות רבים, היא נפוצה בקליפורניה וסביבותיה: 

את הפרח הבא ראיתי גדל על המצוק מעלי, ונאלצתי לטפס בשביל לראות אותו מקרוב. אני מאד שמחה שטיפסתי אליו, כי הוא באמת יפה מאד: 

זהו לוע-הארי – שמו הלטיני Antirrhinum multiflorum, כלומר לוע-ארי רב-פרחים. ונחשו מה? נכון! גם הוא אנדמי לקליפורניה. הידד!

את הפרח הבא זיהיתי כבר כשייך למשפחת השלהביים, זו שהתלהבתי ממנה בגבעות אלבמה. הוא מהסוג אריאסטרום – כוכב-שעיר (ראיתי שני מינים מהסוג הזה בגבעות אלבמה) שמו Eriastrum virgatum, כלומר כוכב-שעיר אשון. 


והפעם זו באמת מציאה מיוחדת, כי הוא לא רק אנדמי לקליפורניה, זהו מין נדיר בעל תפוצה מאד מוגבלת.


ואני סוגרת את הרשימה עם פרח שאני כבר מכירה – Castilleja exserta, קסטילחה בולטת, ששמה העממי Purple Owl-Clover, וכבר התלוננתי על כך שאין לו קשר לא לינשופים ולא לתלתנים…


את כל התמונות צלמתי בפארק הלאומי פינאקלס, בתאריך 24.5.19. מוזמנים להקליק על התמונות על מנת לראותן בגודל מלא!



מאת: ע נ נ ת

I love nature, and I take pictures of nature - mostly flowers, mostly in Israel - but not exclusively

6 תגובות על ״פרחים בפארק פינאקלס, חלק II״

ספרו לי מה חשבתם על הרשימה שלי!

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: