פרחים בקניון המלכים – חלק II

אביב בהרים, איזה יופי! אני ממשיכה להתמוגג מהפרחים.

אני מתחילה עם משפחת המורכבים. באזור האחו שטיילנו בו ראינו מקבצים של פרח אדמדם-ורדרד. זהו Antennaria rosea – משמעות השם הוא משהו כמו מחושית ורודה, כי הפרחים הזכריים דומים למחושי חרקים. 


היו כמה פרחים נוספים ממשפחת המורכבים – למשל המורכב הצהוב הזה: שמו Eriophyllum, אני לא בטוחה איזה מהמינים. משמעות השם היא שעיר-עלה. 

המורכב הזה הזכיר לי את טיונית החולות, הפולשת הבעייתית אצלינו, ואכן זו Heterotheca grandiflora – טיונית גדולת-פרחים.

ממשפחת הזיפניים פגשנו כמה פרחים יפים. קודם כל – שני מינים נוספים של פסליה. זהו סוג מאד מגוון, בקליפורניה ישנם מעל 100 מינים שונים של פסליה.
פגשנו Phacelia hastata – שמה העממי הוא Silverleaf Phacelia – פסליה כסופת-עלה: 

הפסליה השניה שפגשנו בפארק היתה Phacelia exilis – משמעות השם היא פסליה דקה, או רפה. 

במקומות רבים פגשנו פרחי Cryptantha – לפני 5 שנים בקניון הפירמידה פגשתי כמה מינים. הפעם זו Cryptantha intermedia – קריפטנתה בינונית. 


פרח נשמה נוסף שפגשנו הוא נמופילה קטנת-פרחים – Nemophila parviflora. פגשתי כבר שני מינים של נמופילה, באגם שסטה ובפארק סקוויה

הפרח האחרון ממשפחת הזיפניים שימח את Mamma Quail – הוא באמת יפה מאד. זהו Fiesta Flower – פרח החגיגה. ובאמת, היו שם חגיגות רבות סביבנו. שמו הלטיני Pholistoma auritum. בפארק עץ-יהושע, לפני 5 שנים, פגשתי מין קרוב – White Fiesta Flower. 

באזורים הסלעיים במסלול שהלכנו בו ראינו גושי פריחה בצבע ורוד עז: מיד זיהינו שזהו פנסטמון, ממשפחת הלחכיים. 


הורוד הבולט הזה הוא Penstemon newberryi – פנסטמון ניוברי. שמו העממי הוא Mountain Pride – גאוות ההר. ואכן, הוא צמח שמקרין הרבה גאווה. 


הפנסטמון גם הוא סוג בעל מינים רבים ויפים. כבר פגשתי מינים שונים – למשל, בגבעות אלבמה, בסוזנוויל ואפילו לפני כמעט 10 שנים, בפארק לאסן.


בקניון המלכים פגשתי עוד פנסטמון סגול: Penstemon heterophyllus – פנסטמון שונה-עלים.

פגשנו אסקלפיאס יפהפה בפריחה מלאה: זהו אסקלפיאס גרין – Asclepias californica ssp. greenei שנחשב היום לתת-מין של האסקלפיאס הקליפורני. השם אסקלפיאס הוא על שם אל הרפואה היווני, כי מינים רבים בסוג משמשים ברפואה עממית, ומינים רבים מכילים רעלים.

גם את חזרזר הסיירה – Sierra Gooseberry – כבר הראיתי, אבל זה צמח כל כך יפה, שבטח לא תתנגדו לראות עוד תמונה שלו, נכון? שמו הלטיני – Ribes roezlii. 

אני חושבת שהעץ שהכי הפתיע אותי היה הורדני הזה, שגדל בקצה חורשת סקוויה: היה לי ברור שהוא לא שייך למקום. אבל הפריחה נפלאה. 


ובאמת, זהו תפוח תרבותי – Malus pumila – תפוח עץ רגיל. מוצאו באזור הקווקז, וכידוע לנו, הוא תורבת ומגודל בכל העולם. פרי נפלא, שמקומו לא בין עצי הסקוויה.

 

אני מסיימת את הרשימה הזו בפרח מדהים: גדול בערך כמו ורד תרבותי, וצבע את מורדות ההרים בצהוב חי וחם: זהו Sierra Blazing-Star – כוכב-מבהיק הסיירה. שמו הלטיני Mentzelia crocea – מנטזליה זעפרנית, בגלל הצבע. כבר פגשתי שני מיני מנטזליה, במדבר ובסוזנוויל – אך שניהם היו פרחים קטנטנים צמודי קרקע. המנטזליה הזו היא צמח גדול ומרשים: 


ועם עוד תמונה של האבקנים הנהדרים של המנטזליה אני סוגרת את הרשימה שלי היום. המשך יבוא…
את התמונות צלמנו, Mamma Quail ואני, בפארק הלאומי Kings Canyon בתאריך 20.5.18.

 

מאת: ע נ נ ת

I love nature, and I take pictures of nature - mostly flowers, mostly in Israel - but not exclusively

11 תגובות על ״פרחים בקניון המלכים – חלק II״

ספרו לי מה חשבתם על הרשימה שלי!

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: