מסוזנוויל המשכנו דרומה, מתפעלות מנוף ההרים סביב כביש 395 – הרי הסיירה נבאדה, רכס ההרים העיקרי בקליפורניה. הדרמנו עד לעיירה קטנה ששמה ברידג'פורט – Bridgeport. למחרת קמנו מוקדם בבוקר, ויצאנו אל שולי העיר – למעיינות החמים – Travertine Hot Springs.
טרוורטין הוא סלע משקע, שנוצר במעיינות. בעיקר במעיינות חמים, שם התהליך מהיר יותר, אך גם במעיינות אחרים. הראיתי בעבר את מעיינות הטרוורטין בנחל שניר. בברידג'פורט יש מעיינות חמים וסלעי טרוורטין. ומה שנחמד, זה שכל מיני אנשים מגיעים לשם ומתרחצים במעיינות. גם אנחנו ניצלנו את זה – שעות הבוקר הקרירות הן זמן מצוין לטבילה במעיינות חמים.
כמובן, במקומות הללו אנשים הרבה פחות לחוצים בנושא הלבוש – ולרוחצים במעין, הלבוש הוא אופציונלי.
ובאמת, אחרי שהסתובבנו מעט בשטח וראינו את המעיינות והבריכות, חזרנו להתרחץ בבריכה שהיתה מחולקת ל-2, ולמחצית לידנו נכנסו זוג שניצלו את האופציה במלואה. הם גם פטפטו איתנו, ואני התחלתי לחשוב שאני ממש מעריכה אנשים כאלה, שמרגישים מספיק נוח בגופם, והם מסוגלים ככה להתפשט בשטח.
מצד שני, כשדיברתי עם הגברת והחזה שלה התנדנד על פני המים בצורה מאד אינטנסיבית, זה היה…. מצחיק עד מביך בשבילי.
המעיינות עתירים במינרלים ומלחים, ובשולי הבריכות אפשר לראות את הצמחים מתכסים בשכבת מלח: זה בהחלט מגניב.
כמובן, היתה בשטח גם צמחיה – הרבה מה לראות מסביב גם אחרי הטבילה. היו הרבה שיחים – בעיקר שיחי ערער – Juniperus – יש בקליפורניה כמה מינים של ערער. זהו ערער יוטה – Utah Juniper ששמו הלטיני Juniperus osteosperma.
היו גם שיחים בעלי פריחה ורודה יפה – השם העממי שלהם הוא Desert Peach – אפרסק מדברי. השם הלטיני -Prunus andersonii.
השזיף והאפרסק (ולפי חלק מהבוטנאים, גם השקד) שייכים לאותו סוג בוטני. כך שבעצם אפשר לתרגם את השם הלטיני ל"שזיף אנדרסון".
פגשנו גם כמה מהפרחים המוכרים – למשל, המכחול האינדיאני – Indian Paintbrush. זהו המכחול המדברי – Castilleja chromosa.
פגשנו גם Cryptantha – ממשפחת הזיפניים. זיהו לי אותו בתור Cryptantha flavoculata, ששמו העממי Rough-Seed Cryptantha – קריפתנתה קשת-זרע.
ופרח הקרוב לסביון שלנו, ששמו Packera multilobata, ושמו העממי Lobeleaf Groundsel.
ממשפחת המצליבים כיכב הפעם אריסימון – גם לו יש קרובים בארץ. שמו הלטיני Erysimum capitatum, ושמו העממי Western Wallflower. הוא מאד נפוץ בקליפורניה, ולרוב פורח בגוונים כתומים יותר.
וצמוד לקרקע פרח בסגול-לבן קדד: קדד הוא אחד הסוגים הרחבים ביותר, כלומר – יש מאות מיני קדד רק בקליפורניה. בארץ יש כ-50 מינים. בעולם – כ-4,200 מינים שונים… אני לא בטוחה את מי מהם פגשתי:
ועוד שיח אחד בעל ענפים דקים וירוקים וכמעט ללא עלים – זהו שרביטן ירוק – Ephedra viridis, וגם לו יש קרובים בארץ, לרוב הם צומחים יותר בתור חצי-מטפסים ולא כשיח העומד בפני עצמו:
בגלל המינרלים והמים החמים, באזור המעיינות הצמחיה יחסית מעטה. אך מעט הלאה – כבר ישנם שיחים ועצים. ומעבר להם – ההרים. האנשים מתמקדים בעיקר בבריכות הנוחות לטבילה, ושאר השטח מאד שקט ורגוע. אחד האנשים שפגשנו (אחד שלא התפשט) סיפר לנו על פעם בה הוא טבל במעין ממש מוקדם בבוקר, ועל הסלעים מעל – כ-5 מטרים מעליו – עברה פומה. דווקא חיפשתי פומות, אבל לצערי הם לא באו.
אבל זה לא שלא היו שם בעלי חיים – פגשנו כמה בעלי חיים נחמדים, ולכן תהיה רשימת המשך.
את התמונות צלמתי במעינות הטרוורטין של ברידג'פורט – Travertine Hot Springs in Bridgeport, בתאריך 16.5.18. מוזמנים להקליק על התמונות על מנת לראותן בגודל מלא!
תוספת: קישור לרשומה שכתבה Mamma Quail אודות הביקור שלנו במעינות.
חום נעים מתפשט בגופי למקרא הטור הזה … אולי הלילה אמבטיית מלחים במקום סתם מקלחת.
אהבתיאהבתי
הייתי חוזרת לשם בכיף. מקום כל כך רגוע ונעים!
אהבתיאהבתי
נראה ונשמע מקום מאוד מעניין. הטבילה במעיינות בבוקר באמת נשמעת מהנה אבל עוד יותר עם פומה במרחק בטוח…
אהבתיאהבתי
כן, פומה היתה יכולה להיות תוספת מצוינת לטיול… 🙂
אהבתיאהבתי
איזה מקום מיוחד. גם אני רוצה….
אהבתיאהבתי
אני בטוחה שMamma Quail תשמח לקחת אותך לשם…
אהבתיאהבתי
איזה שלל צבעים ליד המעיינות, מרשים מאוד, בטוחה שהיה כף להתרחץ. מזכיר לי שבדרכי לארה"ב באוניה עצרנו לתדלק בפונטו דל גדו, היו לנו 6 שעות לביור באי המצוייר היפהפה הזה. לקחנו נהג מונית שעשה לנו סיבוב באי הקטן וגם לקח אותנו לרחוץ במעיינות המקומיים, אם עלות העברת השקפים לתמונות היה זול הייתי מעלה צילמים ארה"ב ועוד. המחירים בשמיים. מה שכן בגד הים שלנו החליף צבע לצהוב בגלל הסולפור במים. היו ימים.
אהבתיאהבתי
בהחלט נשמעת עצירה נחמדה! להתרחץ היה כיף גדול 🙂
אהבתיאהבתי