קון ירקון ירקון
אי אי אי
שמש צהובה בשמיים
וירוק כהה כהה
ירוק כהה במים…
(אריק איינשטיין)
השמש היא לא הצהובה היחידה בירקון… אתמול הצגתי נופרים צהובים פורחים בירקון, והיום אני מוסיפה עוד צהוב אחד: לוביה מצרית.
הלוביה היא צמח מטפס ממשפחת הפרפרניים, שגדל על גדות נחלים ומקווי מים.
הפרחים שלה גדולים וצהובים – יכולים להגיע לגודל של 3-4 ס"מ.
השם העממי שלה באנגלית הוא Nile Bean – כלומר, שעועית הנילוס – ואכן, הלוביה היא מן הקטניות, וממנה תרבתו את הלוביה שאנו אוכלים.
הפרי שלה עשיר בחלבונים, וגדל בתרמילים – הנה, כך:
הלוביה היא צמח שאוהב איזורים טרופיים-חמים. בארץ היא היתה נפוצה בעבר לצד נחלי מישור החוף, אך ממש כמו הנופר, היא סובלת מהזיהום ויבוש הנחלים וכיום היא נדירה.
עדיין ניתן למצוא אוכלוסיות יפות לאורך הירדן – למשל, שמורת בית ציידה במזרח הכינרת, ובעמק החולה.
אנחנו, כאמור פגשנו אותה ליד בריכת הנופרים, במקורות הירקון
לאורך התעלה הזו – שהיא מקסימה וקסומה בפני עצמה:
כל התמונות צולמו ב19.12.2009 ליד בריכת הנופרים, מקורות הירקון
כתמיד, מוזמנים להקליק על התמונות על מנת לראותן בגודל מלא.
ואם נעשיתם רעבים בינתיים, מצאתי מתכון לסלט לוביה ועגבניות מצרי…
וכמובן, השיר –
איזה קטע!
יש שיח אחד בלבד כזה על גדות האגם שבפארק יהושע, צילמתי תמונה של הפרח הזה ותהיתי מה זה. הייתי בטוחה שזה פרח תרבותי שנקלע לשם בטעות..
הוא נורא יפה:-)
והשיר תענוג.
אהבתיאהבתי
לא כל כך התרגשתי מהפרח
אבל כן מהרעיון שזה המקור ללוביה (שאני אוהב להכין עם פטריות)
תודה על העמקת הידע 🙂
אהבתיאהבתי
רשומה לגמרי מקסימה
השיר נפלא, ומציג את ישראל של פעם שהייתה מקום הרבה יותר נעים.
התמונות מרהיבות (אהבתי במיוחד את התעלה), סיפורן של הלוביות החינניות והצנועות עצוב ומצער כמו זה של הנופרים (שרציתי להגיב עליו, אבל לא הספקתי). ועוד מתכון? בכלל סוף הדרך. מתכוני קטניות מוצלחים זה מצרך מבוקש אצלי. ופיליס היא ה-כוהנת הגדולה לבישול הצמחוני. נראה לי שאנסה אך בלי החריפות שאני דווקא אוהבת במינונים המתאימים אך חוץ ממני איש לא מוכן להתקרב בכלל.
אז שיהיה לך המשך יום מוצלח, ונשתמע!
אהבתיאהבתי
מקסים מקסים
אני בכלל אוהבת את הפרפרניים
סוף שבוע נפלא
אהבתיאהבתי
לוביה יני לא רק טים גם
יפה ….
אהבתי תודה
אהבתיאהבתי
לוביה
מתחבר אצלי תמיד עם אוכל
הצהוב הזה כל כך מאיר
סופשבוע רגוע עננת
אהבתיאהבתי
הן יפות -התמונות
ותודה על כל התוספות.
סוף-שבוע מוצלח
אהבתיאהבתי
מעניין ןמרתק
הפרח מאוד מזכיר אפונה ריחנית או טופח ,
ולוביה אוהבת מילדות,
תודה לקסם הצהוב
אתי
אהבתיאהבתי
לא ידעתי שבגילי אלמד בוטניקה.
וזה הודות הרשומה שלך.
פרח עדין ויפה.
התעלה מצאה חן בעיני.
ערב נעים לך.
אהבתיאהבתי
השכלתי.נהנתי ממראה עינים.תודה רבה.
אהבתיאהבתי
תודה רבה על עוד
רשומה נדרת 🙂
באהבה
e
אדי
אהבתיאהבתי
צילומים מעולים
ואינפורמציה מרחיבת אופקים. תודה!
אהבתיאהבתי
אריק איינשטיין ברקע
בזמן שאני מגיבה לך,
הרשומה הזו מאד ישראלית, ירקון, איינשטיין,,, נהדר!
בדיוק הבוקר כתבתי להר הקסמים שלא ביקרתי בירקון הרבה מאד שנים
אולי הגיע הזמן לעשות עם זה משהו
אהבתיאהבתי
הפרח מקסים
והצילומים נהדרים….
שבת נפלאה
שי
אהבתיאהבתי
באמת?! יופי!
אני שמחה שהלוביה עדיין נמצאת גם מחוץ לתחום השמור… 🙂
אהבתיאהבתי
שמתי לב…
אתה והילדים המשכתם קדימה כשאני התעמקתי בצילומים 😉
אהבתיאהבתי
:-)) שמחה שנהנית
את המתכון למען האמת לא ניסיתי, והוא נראה לי מאד נחמד (רק חריף מידי)
פשוט חיפשתי "לוביה מצרית" – וזה מה שמצאתי – והחלטתי שאני חייבת לצרף אותו 😉
אהבתיאהבתי
תודה 🙂
וסופ"ש מצוין לך!
אהבתיאהבתי
🙂 תודה
ובתיאבון…
אהבתיאהבתי
תודה 🙂
הצהוב שלה באמת מאיר 🙂
אהבתיאהבתי
מלבבת:)))
לוביה תמיד מזכירה לי את הברכה הנהוגה בחלק מהעדות בראש השנה
"שתתלבב עלינו שנה טובה"
יופי של צילומים!
אהבתיאהבתי
צילומים נהדרים
הפרח מזכיר לי מעט בדמיון את אפונה ריחנית ,
המשך שבוע נהדר
אהבתיאהבתי
תודה רבה 🙂
סוף השבוע היה מאד מוצלח 🙂
אהבתיאהבתי
את מאד צודקת,
הלוביה קרובה מאד לאפונה ולטופח.
שמחה שנהנית!
אהבתיאהבתי
כל יום
שבו לומדים דבר חדש – זה יום שלא בזבזנו 🙂
שבוע טוב!
אהבתיאהבתי
בשמחה 🙂
אהבתיאהבתי
תודה לך 🙂
ושבוע מצוין!
אהבתיאהבתי
תודה רבה 🙂
אהבתיאהבתי
קודם כל
אני שמחה שאת נהנית. אריק איינשטיין ברקע זה מצוין….
יש בירקון איזורים חביבים מאד, אבל יש בו כל כך הרבה זיהום – זה ממש כואב לי לפעמים.
אהבתיאהבתי
🙂 יפה הלוביה
יש לי כבוד לקיטניות
שפירנסו את האדם בחלבונים מימים ימימה.
והפרח נראה מרשים – 3-4 ס"מ זה באמת גדול ומפואר.
תודה, יקרה, על עוד שיעור מהנה
אהבתיאהבתי
תודה 🙂
השבת אכן היתה נפלאה 🙂
שבוע טוב!
אהבתיאהבתי
תודה 🙂
ברכה נחמדה! תודה 🙂
אהבתיאהבתי
תודה לך
הלוביה היא אכן קרובה לאפונה 🙂
אהבתיאהבתי
לא הגיוני לכתוב מצד אחד צמח נדיר ומצד שני לעודד אנשים לאכול אותו. לא חייבים תמידלדחוף את נושא האוכל זה כל כך נמוך.
אהבתיאהבתי