יש לי כמה תמונות שרציתי לפרסם עוד בחודש שעבר, אבל רק עכשיו אני מגיעה אליהן…
ב13.9.08 נסענו לטייל בבריכות המלח של עתלית, ופגשנו שם להקת פלמינגו! ספרנו 21 פרטים בלהקה, ומאד נהנינו להסתכל עליהם, פוסעים מעדנות במים הרדודים.
התמונות צולמו כולן ממרחק גדול במצלמה שלי – Canon S3 – ולכן האיכות לא מושלמת, אבל הפלמינגוס האילו כל כך חביבים…
כמו שודאי שמים לב, הם לבנבנים-משהו, ולא כתומים-ורודים כמו בסרטים. וזאת למה? בגלל התזונה שלהם.
הפלמינגו מקבל את הצבע הורוד מקרוטין – הקרוטין שנותן את הצבע הכתום לגזר, וגם לשרימפס. כאשר התזונה שלהם מתבססת בעיקר על שרימפס, הצבע שלהם נעשה בולט יותר. כאשר אין הרבה שרימפס בסביבה, הם נאלצים לאכול סרטנים ודגים אחרים – והצבע שלהם מלבין. רק בכנפיים יש פס כתום.
בגני חיות הרבה פעמים מעשירים את התזונה שלהם עם גזר, כדי לתת להם את הצבע היפה.
עכשיו יבוא מישהו מתחכם וישאל – אה… קרוטין! רגע, אז אם אני אוכל גזר ושרימפס – גם אני אהפוך לורוד?
והתשובה היא לא לורוד, כי אם לכתום! אם תאכלו חצי קילו גזר ליום במשך תקופה ארוכה, מספר חודשים – תוכלו לראות גוון כתום בעיניים ובאצבעות הידיים. באמת.
כרגיל, מוזמנים להקליק על התמונות כדי לראותן בגודל מלא.
אוהבת מאוד פלמינגו. ראיתי בדרום אפריקה גם בארץ אבל אלו שראיתי בגלפגוס היו העילית, כך אני חושבת.
לראות אותם בלי שיברחו עם כנפים כתומות וורודות חזק וסליחה אני עיוורת צבעים חלקית. בהחלט חוויה.
אהבתיאהבתי
הם באמת מקסימים. בארץ אפשר לפגוש אותם מפעם לפעם בשני מקומות – איזור בריכות הדגים של עתלית, שהוא לא מאד נגיש; ואיזור בריכות המלח של אילת – שם אפשר להגיע עם האוטו די קרוב, ולצפות בהם עם משקפת בנוחות.
אהבתיאהבתי
אז לפי מה שהבנתי, אם אני אוכל חצי קילו גזר בכל יום במשך חצי שנה, אז אני אתחיל להיות כתומה? ואם כן, אז מה את חושבת, זה פועל גם שזה מיץ?
אהבתיאהבתי
אני מכירה מישהו שזה קרה לו. הציפורנים היו כתומות ממש, והעור קיבל גוון מעט כתום.
אהבתיאהבתי